Nye indlæg

 
 
Udsigten fra mit køkkenvindue, Regitze SchmidtVelkommen til Tanker, Tekst og Tal ...
 
... og udsigten fra mit køkkenvindue i Ålsgårde
 
 
 
 
 
Du kan, i menuen ude til venstre, vælge mellem fire kategorier:

Fra mit køkkenvindue i Ålsgårde ... tanker om alt mellem himmel og jord, men en hel del om numerologi
Parkinsons ... om en diagnose
Tidsbilleder ... drømmebilleder fra meditationer og regressioner
Fra barndommens gade ... fortællinger fra 1950-erne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Papir, tryk og genkendelighed

Skrevet af Regitze
10-07-2016 14:17
Regitze Schmidt, Papir og genkendelighedNår man, som jeg, er vokset op i medieverdenen, reklamebureau, dagblade, magasiner og igen reklame - for herefter at blive selvstændig inden for samme branche, så kan det ikke undgås, at man bliver miljøskadet.
Det skal være rigtigt, det skal være lækkert, det skal være kvalitet hele vejen.

På dagbladet Børsens MagasinCenter sad jeg i 80-erne med MånedsBørsen, DataBørsen og HarvardBørsen.
Tre lækre magasiner med super artikler og billedmateriale - og trykt på kvalitetspapir.
Den gang havde jeg med tre børn, to hunde, hus og sommerhus ikke tid til at læse og fordybe mig i meget andet end det rent faglige. Jeg skimmede andre magasiner og besluttede den gang, at når jeg fik bedre tid, ville jeg abonnere på National Geographic. Vedkommende artikler og fantastiske fotos til at forsvinde ind i, drømme om og nyde.

Så jeg bestilte for et stykke tid siden et abonnement. Kunne kun bestille med “tillæg”.
Jeg forstår ikke, hvorfor det skal være sådan. Hvorfor skal jeg have en t-shirt eller en regnfrakke, fordi jeg bestiller et abonnement? Men det var ikke til at komme udenom, så jeg bestilte en drone. Smiler. Ja, en drone. Den har børn og børnebørn stor glæde af, jeg ville hellere - mente jeg på daværende tidspunkt - have haft nogle ældre numre af National Geographic.

Og så kom dagen, hvor magasinet var i posten.
Hvilken skuffelse - major disappointment!. Der står godt nok National Geographic på forsiden på både det første og det andet magasin - og nok også det tredje.
Men, men. A5 format og tyndt, tyndt papir, der giver mindelser om Reader Digest og en heldigvis længst svunden tid.

Jeg har bladret og skimmet, har ikke engang haft lyst til at læse, for hvor er nydelsen ved at læse, når papirkvaliteten er luset. Og typografien er mindre en lille. Kommer til at tænke på en episode på Børsen, hvor en journalist siger til en anden journalist - i en godmodig tone: Du er jo også så blind, at du ikke kan se hen til dine briller. Jeg er langsynet, men har det lidt på samme måde.

Hvorfor kan de ikke trykke i en ordentlig kvalitet? Miljøhensyn - måske, prisen - måske. Men der sikkert alternative metoder til at få en ordentlig kvalitet, sætte prisen op og glemme alt det gave og tillægsræs, der intet har med et godt magasin at gøre - efter min mening. Hellere, i hvert fald for mit vedkommende, betale lidt ekstra og få en god oplevelse.
Om det så har en afsmittende effekt på National Geographic s tv-kanaler og programmer? Ikke for mit vedkommende, disse vil jeg stadig nyde. Magasinet bliver opsagt - desværre.
TalsMagi, Regitze SchmidtTanker, Tekst og Tal
Regitze Schmidt | CVR: 26999545 | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgaarde - Denmark | Tlf.: +45 5150 2881