Nye indlæg

 
 
Udsigten fra mit køkkenvindue, Regitze SchmidtVelkommen til Tanker, Tekst og Tal ...
 
... og udsigten fra mit køkkenvindue i Ålsgårde
 
 
 
 
 
Du kan, i menuen ude til venstre, vælge mellem fire kategorier:

Fra mit køkkenvindue i Ålsgårde ... tanker om alt mellem himmel og jord, men en hel del om numerologi
Parkinsons ... om en diagnose
Tidsbilleder ... drømmebilleder fra meditationer og regressioner
Fra barndommens gade ... fortællinger fra 1950-erne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Hamlet går i arv

Skrevet af Regitze
28-07-2016 14:31
Spøgelset på Kronborg, Regitze SchmidtNu får vi snart mulighed for at se ham igen. Hamlet altså. Vi får igen mulighed for at se noget, der efter min mening ikke har det fjerneste med Hamlet at gøre, men tilsyneladende skal der ske ændring. Godt eller dårligt må den enkelte afgøre.
Som det sikkert allerede skinner igennem, er jeg til den klassiske fortælling af Hamlet. Hvorfor lave noget om, der er sublimt? Det har jeg aldrig fattet, men det ligger i tiden, at alt mere eller mindre skal laves om til et realityshow for at tilgodese masserne. Vi skal alle med i båden, vi skal alle være lige. En skæv udvikling efter min mening, for med lighed kommer der ikke udvikling, den udvikling der skaber fremgang. Med lighed følger middelmådighed og stagnation.

Min nu afdøde svigermor Elsy Albiin, https://sv.wikipedia.org/wiki/Elsie_Albiin
var i 1937 praktikant hos Helsingborg Dagblad som journalistelev. Hendes interesse var teater, og hun blev, blot 17 år gammel, sammen med en journalist sendt til Helsingør for se og rapportere om den nye opsætning på Kronborg, hvor Laurence Olivier skulle spille Hamlet og Vivian Leigh hans Ofelia.
Det var en oplevelse for livet, som hun ofte underholdt os med, og hun var, som de fleste andre unge kvinder i 1937, hemmeligt forelsket i datidens superstar Olivier.
Senere blev min svigermor en kendt svensk skuespillerinde og indspillede film i Sverige, Italien, England og USA, og hun mødte på sin vej naturligvis Laurence Olivier.
Den noget daterede, men stadig smukke filmopsætning af Hamlet kan ses på Kronborg medio august.

Min svigermor mødte sin mand, den unge engelske pilot, Tony Ford, i Stockholm lige efter krigen. De endte, efter omveje, med at bosætte sig i Danmark, og trods at de boede her, og hun blev tilbudt danske filmroller, sagde hun nej tak.
Hamlet, Regitze SchmidtMan siger tit, at man får udlevet sine ønsker og drømme gennem sine børn. Jeg ved ikke helt, om det er tilfældet her, men min mand, Michael Ford, er mag.art. i engelsk litteratur, og han har en stor forkærlighed for Hamlet, hvem han i een eller anden form ofte refererer til i flere af sin bøger.
I reolen har vi adskillige Shakespeare bøger og spændende udgaver med og om Hamlet.
Min mand har bl.a. skrevet det dejlige eventyr om Spøgelset på Kronborg, som er en hyldest til Hamlet og et tankeeksperiment om, hvad nu hvis tiden kunne skrives om.
Interessant bliver det om The Old Vic Theatre fra London formår også at sætte spor og ikke blot underholde i dette års Hamlet opsætning.
 
Også trykt i Helsingør Dagblad den 3. august 2016
TalsMagi, Regitze SchmidtTanker, Tekst og Tal
Regitze Schmidt | CVR: 26999545 | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgaarde - Denmark | Tlf.: +45 5150 2881