Nye indlæg

 
 
Udsigten fra mit køkkenvindue, Regitze SchmidtVelkommen til Tanker, Tekst og Tal ...
 
... og udsigten fra mit køkkenvindue i Ålsgårde
 
 
 
 
 
Du kan, i menuen ude til venstre, vælge mellem fire kategorier:

Fra mit køkkenvindue i Ålsgårde ... tanker om alt mellem himmel og jord, men en hel del om numerologi
Parkinsons ... om en diagnose
Tidsbilleder ... drømmebilleder fra meditationer og regressioner
Fra barndommens gade ... fortællinger fra 1950-erne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Kongernes Nordsjælland

Skrevet af Regitze
01-09-2016 16:04
Kongernes Nordsjælland, Regitze SchmidtI fremtiden kan jeg sige, at jeg bor i Kongernes Nordsjælland. Beslutningen om at gøre vort område til nationalpark har været længe undervejs. Meget længe. Og vi var egentlig begyndt at vænne os til, at beslutningen nok aldrig blev truffet, fordi en del lodsejere var imod. Nationalparken har fået en anden udformning end den, der var lagt op til. Det er vi ikke kede af. Vi troede, ud fra den oprindelige plan, at vi skulle have låge til skoven – dvs. Kongernes Nordsjælland. Det skal vi ikke. Vi kommer til at bo midt i området. Fantastisk.

Vi bor på et bakkedrag med udsigt til Øresund og et direkte kig ind i skoven. Vi hører alle skovens lyde – den blide susen i trætoppene, når det blæser, bragene når de store grene falder af i storm- og tordenvejr, fuglesangen af orkesterdimensioner i morgengryet om foråret, uglernes tuden, musvågernes skrig over skoven, fiskehejrens særegne stemme, når den flyver langs skoven, lyden af dyr, der jæger eller bliver jagtet, ræven der gør, råen der kalder i nattemørket – en smuk koncert, der giver en fornemmelse af kontakt til naturen på en helt anden måde, end de fleste har mulighed for at opleve.

Både forår og efterår er vi vidner til de store fugletræk. Mest markant er nok, når vi i det tidlige forår bliver overfløjet af larmende traner i kæmpeflokke på vej mod Sverige for at danse. Eller når musvågerne samles og benytter den termiske opdrift fra vandet og bakken op mod skoven. Så tæller vi … en, to, tre og disse store fugle kredser, bliver flere og flere, og mindre og mindre forsvinder de op i intetheden. Ned ad bakken gennem skoven, og vi er i Kohaven med søer, et andet spændende dyreliv og Hammermøllen som en lille kulturperle midt i skoven.

Om sommeren møder vi rigtig mange turister, gående som cyklende, der benytter bakken med udsigtspunktet ved siden af vort hus til på det nærmeste at falde i svime. Udsigten er over Øresund, Hellebæk Kirke til Hittarp og Kulla Gunnarstorp i Sverige, sejlerne på Øresund og de store krydstogtskibe, der pludselig fylder hele udsigten. Norgesbåden om aftenen på vej mod Norge til gin-and-tonic tid og Norgesbåden om morgenen – ofte indhyllet i et eventyrligt diset lys – lige præcis til morgenmaden.

Vor egen Langebro med et konstant leben af sejlere, fiskere, surfere, morgenbadere og mange flere. Strandvejen med det fantastiske miljø af huse, der passer ind i omgivelserne, med undtagelse af et par øjenbæer, et højhus der ikke kan ændres, et center der kan trænge til et grønt helårsmiljø og et kommende nybyggeri, der forhåbentlig kan leve op til en naturpark. I området vil der efter sigende blive sørget for en ekstra indsats for naturen! Vi må jo håbe, at det også indbefatter styning af de store træer, der er ved at tage udsynet fra vort lokale udsigtspunkt.

Nu skal vi først igennem en offentlig debat- og høringsperiode, hvor vi kan give vore meninger til kende. Men jeg ser frem til, at området kan bibeholdes som det fantastiske, varierede område, det er – med skov, strand og kuperet landskab – hvad mere kan man forlange?
 
Også trykt i Helsingør Dagblad den 2. september 2016.
TalsMagi, Regitze SchmidtTanker, Tekst og Tal
Regitze Schmidt | CVR: 26999545 | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgaarde - Denmark | Tlf.: +45 5150 2881