Nye indlæg

 
 
Udsigten fra mit køkkenvindue, Regitze SchmidtVelkommen til Tanker, Tekst og Tal ...
 
... og udsigten fra mit køkkenvindue i Ålsgårde
 
 
 
 
 
Du kan, i menuen ude til venstre, vælge mellem fire kategorier:

Fra mit køkkenvindue i Ålsgårde ... tanker om alt mellem himmel og jord, men en hel del om numerologi
Parkinsons ... om en diagnose
Tidsbilleder ... drømmebilleder fra meditationer og regressioner
Fra barndommens gade ... fortællinger fra 1950-erne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Pay it forward ...

14-03-2017 08:21
Pay it Forward - Regitze SchmidtForleden var jeg til et inspirerende foredrag på Højstrupgård.
En af de mange oplevelser som Højstrupgård tilbyder, og hvor man altid bliver forkælet med en lækkerbisken.
Foredraget denne gang var med Anders Dupont, der fortalte om Østens medicin. Det var hans første foredrag, men når man som han hviler så meget i sig selv, at hans ro og budskab forplantede sig helt ud i tilhørernes sjæle, ja, så lykkedes foredraget med bravur.
 
Når jeg træder ind ad døren på Højstrupgård, evner huset at lukke verdenen ude, man er hér – og ingen andre steder.
Denne oplevelse havde jeg første gang i foråret 2014, da jeg var inviteret til foredrag, frokost og til rundvisning sammen med en række eventmagere, foredragsholdere og rejsearrangører. En ualmindelig dejlig oplevelse præsenteret med glæde og pondus af stedets direktør, Eva Holten.
Herefter var der ikke langt fra tanke til handling. Sådant et sted med ro, udsigt til Øresund, de tekniske faciliteter i top – og en køkkenchef der sætter pris på farver, økologi og kvalitet - måtte være grobund for en anden form for netværksmøder.
 
Og det er det blevet. Pay it Forward og inspirationsdøgnet var født.
En række nordsjællandske kvinder blev inviteret, andre fandt selv vejen, og tanken om at holde indlæg/foredrag om det, man brænder for, det være sig ens firma eller en sag, var alle med på fra begyndelsen.
Tanken om ringe i vandet eller som forklaret i filmen Pay it Forward (Giv det videre) af drengen Trevor (Haley Joel Osment), hvordan man kan ændre verden ved at påvirke tre mennesker, der hver igen kan påvirke andre tre mennesker og så videre. I filmen spiller Helen Hunt hans alkoholiserede mor og Kevin Spacey hans skolelærer.
Trevors kamp ender med døden, men Pay it Forward døgnet er opstået som Fugl Phønix af denne tanke.
 
Tredive voksne kvinder mødes én til to gange årligt. Der er en fast kerne og nye kommer til – og tidligere vender tilbage. Nogle benytter platformen til at afprøve foredrag, der skal ud i den store verden.
Der er altid en fantastisk energi og stemning. Alle vil have mest muligt ud af døgnet. Det er som at tage på ferie. Total afslapning og samtidig total udmattelse, så meget man skal lære, så meget man skal høre, så meget at give. Man glemmer alt om forpligtelser, familie, hund der skal luftes, man er hér og kun hér, bliver beriget med nye oplevelser og udvider sit netværk betragteligt.
 
Er det vanvittigt at betale for at komme til at holde foredrag? Nogen vil måske mene ja. Men i Pay it Forward betaler alle, både tilhørere og indlægsholdere, det samme beløb. Dette beløb går til at betale for ophold, enkeltværelse og fortæring i et døgn.
Nogle kunne indvende, hvorfor kun kvinder?
Der har været mænd med, men når kun to mænd tilmelder sig, fungerer det ikke harmonisk. Derfor har vi valgt, for nuværende, at det er et kvindedøgn – only. Det giver en anden mere fri og intens stemning. Og så er det også enklere at lave goodie-bags til kvinder alene, men intet er stationært i denne verden – så måske …
 
Den eneste ulempe, hvis man kan kalde den det, er brudesuiten. Den får jeg, da jeg er arrangør. En cadeau naturligvis, der er blot det, at jeg bliver vækket ved, at lyset tændes i gangen midt om natten, eller at fladskærmen pludselig er i gang med en udsendelse. Og ja, denne gang må jeg bede om et andet værelse og se om den dame, man siger bor på Højstrupgård, vil følge med mig til det andet lokale. Dejligt at hun vil kommunikere med mig, men efter en lang og begivenhedsrig dag, har jeg behov for min nattesøvn.
 
Den 3.-4. juli er Højstrupgård rammen om Pay it Forward døgnet igen.
Denne gang er temaet sundhed, og om dette ”begreb” har radiodoktoren formuleret følgende: Sundhed er i bund og grund et personligt begreb. Det handler om at have det godt med sin krop, sit sind, sine medmennesker, sin kultur, sit arbejde og sin sjæl. Sundhed er oplevelsen af at være i balance og samklang med sit liv og sine omgivelser, både de menneskelige og de fysiske. Vi kan ikke være sunde alene.
 
Gengivet i Helsingør Dagblad den 13. marts 2017 - klik på foto hvis du vil se det større
TalsMagi, Regitze SchmidtTanker, Tekst og Tal
Regitze Schmidt | CVR: 26999545 | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgaarde - Denmark | Tlf.: +45 5150 2881