Nye indlæg

 
 
Udsigten fra mit køkkenvindue, Regitze SchmidtVelkommen til Tanker, Tekst og Tal ...
 
... og udsigten fra mit køkkenvindue i Ålsgårde
 
 
 
 
 
Du kan, i menuen ude til venstre, vælge mellem fire kategorier:

Fra mit køkkenvindue i Ålsgårde ... tanker om alt mellem himmel og jord, men en hel del om numerologi
Parkinsons ... om en diagnose
Tidsbilleder ... drømmebilleder fra meditationer og regressioner
Fra barndommens gade ... fortællinger fra 1950-erne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Krank-bolten gik løs ...

31-07-2018 08:55
FAA - Regitze SchmidtWeekend, lørdag, morgenmad og avis.
 
 
En “god weekend” ønskes af Kim Brandt under overskriften “Hvorfor kvinder bør elske Tour de France”. Med sådan en overskrift kan weekenden eller lørdagen jo hurtigt blive ødelagt.
Indlægget var uden tvivl ment humoristisk, men Kim Brandt har da en - efter min mening - noget stereotyp kønsopfattelse af kvinder; lær termerne, tal med når du bliver spurgt, se godt ud og støt ham. Får en analogi á la sangforeningen Morgenrøde’s Pinsetur, hvor kvinderne skulle gå i forvejen og i øvrigt holde sig i baggrunden.
Vel, det er et weekendindlæg, så jeg må nok betragte det som humoristisk, men alligevel Kim Brandt. Research har aldrig skadet nogen og burde måske have dannet grundlag for lidt variation af opfattelsen af kvinder og sport.
Igen må jeg ty til en analogi, denne gang om fodbold. Reklamespottet der vises på TV om fodbold, “Der er så meget kvinder ikke forstår”, hvor man ser kvinder gøre sig tanker om fodboldtermer, er helt anderledes (og morsomme) i oplevelsen.
Desværre er de også kønsstereotype; kvinder forstår ganske enkelt ikke sport. Mon ikke de unge reklamedrenge har hygget sig gevaldigt, da teksterne og stregerne til disse spots blev udfærdiget? Vi kvinder trækker også på smilebåndet, men …

Kim Brandt foreslår, at vi kvinder skal agere kyssepiger, når en svedig og måske let overvægtig 40+ træder ind ad døren i alt for lille og stramtsiddende cykeltøj. Fortælle ham at han er sej, give ham back up, forstå hans cykeludtryk, give ham tid (og frihed) til at cykle på landevejen, og du vil, som kvinde, opnå goodwill. OH JE …

Her holdt jeg op med at kunne se det humoristiske!

Hvad er det for et samliv, hvis vi ikke giver hinanden frihed til at dyrke hver vores særinteresser. Og i den forbindelse naturligvis lærer et par fagtermer, deltager, når der er arrangementer, kan navnene på et par af de dyre cykelfabrikanter og krank-sæt, kender et par bjergtoppe i Alperne og Pyrenæerne.
Og så jeg vil da super gerne have lov at agere kyssepige over for min mand - også når han slet ikke har “gjort noget”!

Regitze Schmidt, Frederiksborg Amts Avis, HumorHer i huset har vi rigtig mange interesser - også fælles. Vi har begge været særdeles aktive sportsudøvere.
Cykelsporten har jeg lært min mand at holde af. Vi ser klassikerne fra det tidlige forår over Giroen, Touren, Vueltaen til de sene efterårsløb.
For os handler det om sporten og naturoplevelserne - og jeg ved (research er foretaget), at mange har det på samme måde.
Min mand har så vist mig vejen til Tennis og Golf. Sammen ser vi de store begivenheder - også fodbold og håndbold.
Sådan er det med god sportsparring, også foran TV-et.

Måske Kim Brandt skulle overveje at invitere sin viv med på en cykeltur ud i det blå?
 
 
Cykelpige, Regitze Schmidt
TalsMagi, Regitze SchmidtTanker, Tekst og Tal
Regitze Schmidt | CVR: 26999545 | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgaarde - Denmark | Tlf.: +45 5150 2881