Nye indlæg

 
 
Udsigten fra mit køkkenvindue, Regitze SchmidtVelkommen til Tanker, Tekst og Tal ...
 
... og udsigten fra mit køkkenvindue i Ålsgårde
 
 
 
 
 
Du kan, i menuen ude til venstre, vælge mellem fire kategorier:

Fra mit køkkenvindue i Ålsgårde ... tanker om alt mellem himmel og jord, men en hel del om numerologi
Parkinsons ... om en diagnose
Tidsbilleder ... drømmebilleder fra meditationer og regressioner
Fra barndommens gade ... fortællinger fra 1950-erne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Bestemmer vi over vort eget liv – men ikke vores død?

13-09-2016 16:30
Regitze Schmidt - bestemmer du over dit livMed mellemrum bliver emnet taget op – om retten til at bestemme over eget liv og død. Når denne ret kommer på bane, er det som regel altid efter en tragisk hændelse. Nu senest hvor en ægtefælle efter 50 års samliv giver sin ægtefælle sin ultimative kærlighed ved at hjælpe hende med at forlade denne verden. Et ønske, der er hendes eget.

Hvor mange har lyst til, efter et langt aktivt og lykkeligt liv, at ende som en grøntsag? Hvor hjernen godt nok fungerer, men alle kropslige funktioner skal man have hjælp til. Det er nok de færreste. Det er en modig beslutning, man træffer, når man siger: Nu vil jeg ikke mere. Det kræver et stærkt menneske med holdninger til livet og døden og et overskud på et tidspunkt, hvor man har nået et lavpunkt.

Juraen siger ét, og det skal man vel forholde sig til. Eller skal man? Det kunne være, at juraen skulle skrives om. Der er så mange skråsikre mennesker i dette land, der kategorisk forklarer, hvorfor juraen skal følges. Skal der slet ikke tages hensyn til de mennesker, det handler om? Et eller andet sted er det svært at tro, at de kategorisk skråsikre har levet et fuldt liv med glæder, sorger, modgang, lykke og stor kærlighed. Barmhjertighed er nok den største gave, man kan give og modtage. Barmhjertighed – følelsen af at der er noget større end én selv.

I går spurgte jeg igen min mand: Ville du gøre det samme? Altså eventuelt gå i fængsel for at hjælpe mig, den dag jeg måtte bede om det? Der lød et prompte ja. Jeg ville gøre det samme, hvis min mand skulle bede mig om det.

Nu om stunder kan man blive begravet, brændt og få strøet sin aske på vandet eller i skoven - som man lyster. Det må vel også være rimeligt selv at bestemme, hvornår man vil dø.

Jeg har oprettet et livstestamente. Min mand, mine børn og nærmeste ved, hvad jeg ønsker, og jeg håber virkelig på, at dette vil blive respekteret, den dag der måtte være behov derfor.
En værdig død – afslutningen på et værdigt liv.
 
(Et livstestamente kan bl.a. oprettes på sundhed.dk)
TalsMagi, Regitze SchmidtTanker, Tekst og Tal
Regitze Schmidt | CVR: 26999545 | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgaarde - Denmark | Tlf.: +45 5150 2881